Talentontwikkeling

Werkplaats Nieuwe Makers

De werkplaats Nieuwe makers is een negen maanden durend ontwikkelingstraject voor nieuwe en mid-career makers. Alle disciplines zijn welkom. Werving gebeurt via een open call.

De makers aan wie plek wordt geboden wonen, werken of willen werken in Flevoland, zijn in voor het experiment en willen zich onderdompelen in de dialoog met andere kunstenaars en de Flevolandse omgeving, bevolking en cultuur. We werken proces- in plaats van productgericht en de ontwikkeling van de eigen artistieke praktijk staat centraal.

Tijdens het traject bieden we productionele en artistieke ondersteuning op maat van de gebundelde krachten en expertise van de Flevolab partners. Iedere maker krijgt een trajectbegeleider toegewezen, die een begeleidende en coachende functie heeft, de maker informeert en adviseert en koppelt aan een culturele instelling uit de provincie die helpt bij de uitwerking van een concept. Aan het eind van het traject wordt het concept gepresenteerd aan geïnteresseerde cultuurprofessionals uit de provincie. Aansluitend kan de maker doorstromen naar het spin-off- traject dat opgericht is om de concepten uit de talentontwikkelingstrajecten uit te voeren en te laten landen in de provincie.

We stimuleren de makers daarbij om cocreaties aan te gaan met Flevolandse (culturele) instellingen. Flevolab beweegt zo mee en speelt in op de kansen en behoeften die voortvloeien uit de werkplaats Nieuwe makers.

De volgende lichting van de werkplaats Nieuwe makers start in het eerste kwartaal van 2025. De open call wordt in september 2024 uitgezet.

Werkplaats Cultureel Ondernemerschap

Flevolab biedt ruimte aan iedereen die de ambitie heeft om zakelijk leider, creatief producent of anderzins cultureel ondernemer te worden, of zich hierin verder wil ontwikkelen. De werkplaats Cultureel ondernemerschap is een uniek leer-werktraject waarin mogelijkmakers bij toonaangevende culturele instellingen uit Flevoland aan het werk gaan en leren over alle aspecten van cultureel ondernemerschap.

De werkplaats biedt een traject aan van een jaar waarin de mogelijkmakers betaald aan de slag gaan bij de partners van Flevolab. De mogelijkmakers draaien maximaal drie dagen per week volwaardig mee in de bedrijfsvoering onder mentorschap van de desbetreffende zakelijk leider of directeur die zijn gehele kennis en netwerk ter beschikking stelt. Daarnaast biedt de werkplaats een programma van verdieping en scholing aan, met opleidingsbudget op maat, intervisie tussen de deelnemers en themadagen met sprekers uit de praktijk.

De volgende lichting van de werkplaats Cultureel ondernemerschap start in het eerste kwartaal van 2025. De open call wordt in september 2024 uitgezet.

Talenten

Femke Ravensbergen

Rachel Refael

Lydia Brouwer Woort

Toa Maes

Iris Hagel

Dennis van Tilburg

Storm Vogel

Goretti Pombo

Cox Janssens

Soleil Eijken

Nienke Kruit

Tobias Borsboom

Paul Van de Calseijde

Otto Calmeijer Meijburg

Roman Nieuweboer

Joury van der Vecht

Suze van Miltenburg

Femke Arnouts

Manouk Moreau

Teunis Ruiten

Stieneke Oeverbeek

Liesje van den Berk

Meneka Senn

Kasper Jongejan

Noëlle Ingeveldt

Wil je meedoen? Blijf op de hoogte
voor open plekken

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Laatste updates