Meneka Senn

De in Sri-Lanka geboren sopraan Meneka Senn specialiseerde zich tijdens haar conservatorium studie in Duitsland en Nederland in de (vroege) barok opera. Ze zong verschillende operarollen in binnen en buitenland en is behalve uitvoerend zangeres ook werkzaam als regie assistent bij onder andere De Nationale Opera Amsterdam. Ze is mede oprichtster van Stichting B.O.O.M! en was daar deel van het artistieke en organisatorische team in 2014-2019. In 2019 richtte Meneka Stichting Yala Music op die zich inzet om muziek projecten te realiseren waar creativiteit áltijd boven competitie komt. In 2021 is zij aangenomen als Trainee Zakelijk Leider bij Flevolab om zo de zakelijke component van het kunstenaarsschap onder de loep te nemen.
Meneka woont sinds 2021 in Almere met man en dochter.

“Denken en spreken vanuit een ander maar daarbij je eigen missie niet vergeten” is voor mij , na een paar maanden traineeship, de beste beschrijving van het zakelijk leiderschap.

In het traineeship ga je dieper in op de essentiële zakelijke aspecten die een kunstenaar anno 2021 niet kan missen. Zaken doen, commercie en de business-mind worden vaak weggewuifd door kunstenaars terwijl ze dat juist erg nodig hebben.

Het combineren van passie , kunst en business wordt tijdens het traineeship onder de loep genomen met mentors die al jaren in het vak zitten. Een goudmijn voor de beginnende (zakelijk) leider van een culturele instelling.”