Femke Arnouts

Femke Arnouts is een actrice, theatermaker en schrijfster die zich in haar werk laat inspireren door de onbeholpen mens die heel hard zijn best doet om om te gaan met de onbegrijpelijkheid van het leven. Vaak met steeds absurder wordende situaties tot gevolg. Als actrice is zij vaak op zoek naar het tragikomische en geeft ze haar spel fysiek vorm en verbindt dit aan haar lichaam.

‘Tot nu toe heeft Flevolab me een heel interessante samenwerking met Roman Nieuweboer opgeleverd. Hij daagt me uit om op een heel andere manier naar de rol van het publiek te kijken. Een publiek dat iets (zintuigelijks) kan ervaren in plaats van ‘passief’ te zitten en te gaan kijken. En de enorme weidsheid en ruimtelijkheid van het Flevolandse landschap heeft me geïnspireerd om anders na te denken over perspectieven, afstand en nabijheid, en hoe je als mens kunt verdwijnen en verschijnen in zo’n grote omgeving.

Mijn eerste indruk van Flevoland was dat er enorm veel ruimte en mogelijkheden zijn. Nu ik hier een tijdje aan het werk ben, heb ik ook het idee dat ook de meeste bewoners dat enorm waarderen aan de provincie en daarnaast erg open staan om invulling te geven aan al die ruimte met projecten zoals deze.’