Manouk Moreau

Manouk Moreau is schrijver en verhalenmaker met scenario, proza en poëzie als middelen om haar werk in alle gewenste vormen over te kunnen brengen. In haar werk zoekt ze graag de rafelranden op van de realiteit, die haar verhalen veelal een surrealistische inval geven.

‘De werkplaats Nieuwe makers is een inspirerende uitdaging. Juist door de interdisciplinaire samenwerkingsverbanden; zowel in het trio dat ik vorm met de muzikant Paul van de Calseijde en de danser Joury van der Vecht, als de processen die ik van de andere makers meekrijg. In een korte tijd ga je met z’n allen hard aan de slag om uit te vogelen hoe iedereen zijn of haar talenten optimaal kan benutten in het project met daarnaast de prikkels van het landschap en het thema. Het was voor mij volledig nieuw om op deze manier te werk te gaan.

Ik ben opgegroeid in Almere – ik dacht eigenlijk dat ik Flevoland wel kende. Door de Flevolab-tour heb ik er meer kanten van gezien. Overal zijn de penstreken van de tekentafel wel te vinden, dat is ook zo interessant aan dit landschap. Ons onderzoek naar de Kotterbosbult opent mijn ogen hier nog meer voor.’