Hoe is het nu met…?

Kasper Jongejan – oud-trainee van de werkplaats Zakelijk leiders en ‘straatcultuurconnaisseur’ richt zich vooral op mode en urban arts. Momenteel werkt hij aan verschillende urban-artsprojecten vanuit zijn stichting i.o. genaamd District 13 (www.district13.nl). 

“District 13 zet zich in voor de urban arts (en haar community) in Almere en Flevoland met als missie om het geluid te versterken van de verschillende urban subculturen in Almere en deze een platform te geven in de breedste zin van het woord. Presentatiemogelijkheden (podia en exposities), (sport)evenementen, kennisoverdracht en talentontwikkeling zijn enkele voorbeelden waar DC13 zich op richt.”

Kasper: “Het traject van zakelijk leider heeft mij gemotiveerd om uiteindelijk te gaan beginnen. De kennis die ik heb opgedaan en het netwerk dat ik heb opgebouwd gedurende het traject gaf mij ook vooral meer zelfvertrouwen om dat te doen. Twijfels werden weggenomen, denkwijzen werden bevestigd of ontkracht en zelfkennis werd versterkt. Het was een persoonlijke en zakelijke ontwikkelingsreis waar ik met veel plezier op terugkijk.
Vooral de persoonlijke touch van onder meer Jos van Hulst (zakelijk leider bij Theatergroep Suburbia) en Roeland Dekkers (directeur innovatie en ondernemerschap bij BonteHond) zullen mij altijd bijblijven. Zij gaven mij de vrijheid om persoonlijk vragen te stellen waarmee ik makkelijker kon reflecteren op mijn toekomst als zakelijk leider in het culturele veld en thuis als vader.

Aankomende events

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus houden wij samen met Amsterdam Street Art (ASA) een groot internationaal streetartevenement in Almere Haven. Op zondag 27 augustus is er een basketbalmiddag waar ieder zich kan bewijzen om ‘King of the court’ gekroond te worden. Voor deze, de afgelopen en toekomstige projecten ben ik verantwoordelijk als zakelijk leider. Ik had deze stap niet genomen als ik het zakelijkleidertraject bij Flevolab niet had doorlopen.”.