Flevolab Tour – Land Art Editie: meld je aan!

Op donderdag 11 juli 2024 organiseren we een speciale editie van de Flevolab Tour – de Land Art Editie.

Deze unieke tour is een samenwerking tussen Flevolab Tour en Land Art Lives. Land Art Lives is een internationaal programma en online platform dat zich richt op de diverse manifestaties van land art in zowel het heden als het verleden, evenals de toekomst van bestaande landschapskunstwerken en de stroming zelf.

Flevoland kent een aantal prominente, monumentale kunstwerken, maar dat is niet de enige vorm waarin kunst en landschap in Flevoland gecombineerd worden. Wat zijn de mogelijkheden om ook andere, bijvoorbeeld meer tijdelijke vormen van land art in Flevoland te integreren en hoe kijken nieuwe makers tegen land art aan? Met de bus reizen we langs een aantal bijzondere plekken rondom Lelystad, locaties waar een bijzondere artistieke ingreep is gedaan en plekken die wellicht vragen om een interventie vanuit de kunst. Welke bijdrage kan kunst leveren aan deze omgeving? Daarnaast krijg je de gelegenheid om in contact te komen met andere geïnteresseerde professionals en deel te nemen aan inspirerende gesprekken en uitwisselingen.

De tour eindigt bij de feestelijke opening van De Baan – Oefening in Optimisme, een tentoonstelling van kunstenaar Sachi Miyachi in Kunstmuseum M. in Almere.

Tijd: 12:00 – 17:00 (Opening Sachi Muyachi om 16:00)
Opstapplaatsen: Almere en Lelystad

Aanmelden kan vanaf nu via deze link! Het volledige programma wordt de komende weken op deze pagina aangevuld.