Noëlle Ingeveldt

Noëlle Ingeveldt is de eigenaar van Studio Berkveldt en is als kunstenaar, ontwerper en filmmaker gevestigd in Rotterdam. In 2013 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en in 2021 voltooide ze de master Interior Architecture Research + Design aan het Piet Zwart Institute/Willem de Kooning Academie.

“Omdat ik mij in mijn werk vaak bezighoudt met het kunstmatige landschap van Nederland sprak de werkplaats nieuwe makers mij ontzettend aan. Het was ook een uitgelezen kans om interdisciplinair samen te werken met een andere maker. Het was bijzonder interessant om samen het landschap van Flevoland te ontdekken en te onderzoeken en ik hoop dat wij dit een vervolg kunnen geven. Daarnaast heb ik door Flevolab een beter idee gekregen van wat er in Flevoland te ervaren is qua kunst en cultuur, veel meer dan ik van tevoren dacht!”

Het op onderzoek gebaseerde werk van Noëlle richt zich op het spanningsveld tussen sociale, culturele, landschappelijke en politieke territoria. Het resultaat van haar onderzoek zijn meestal digitale werken en immersieve installaties, uitgevoerd met een verscheidenheid aan materialen en media. In haar werk speelt vervreemding tussen de onderwerpen een belangrijke rol.