Dennis van Tilburg

Dennis van Tilburg (1975) is muzikant, theatermaker en geluidskunstenaar. Hij werkt niet alleen aan soloprojecten maar werkt ook graag samen met anderen. Vaak gebruikt hij in zijn werk een mix van oude analoge en nieuwe experimentele (digitale) technieken. Hij is gespecialiseerd in een locatiespecifieke werkmethode waarin zijn werk een sterke verbinding aangaat met plaats en tijd. Ook was hij lange tijd verbonden aan Peergroup als theatermaker, waar hij diverse voorstellingen maakte over onze verbinding met landschap en natuur.

Als autodidact muzikant ontwikkelde Dennis een unieke speelstijl met een mix van elektronica, (live) sampling en zelfgebouwde instrumenten. Zijn muziek balanceert op de grens waar het in brokken uiteenvalt en waar schijnbare losse geluiden onverwacht wonderlijke samenklank vormen. 

Als geluidskunstenaar ontwikkelt en bouwt Dennis installaties en instrumenten. Voor eigen gebruik in zijn werk en ook in opdracht voor anderen. Voor ieder werk verdiept hij zich in nieuwe technische mogelijkheden om met geluid nieuwe werelden te creëren.

‘Met deelname aan Flevolab wil ik een autonome richting onderzoeken en buiten de kaders van theatervoorstellingen werken. Ik denk dan aan installatiewerk zonder een duidelijk tijdskader of besloten publiek. Ik zou graag met Flevolab de start maken van deze switch in mijn kunstenaarschap.