Flevolab bij verhalenweekend Oerknal

In het weekend van 1 en 2 oktober liet Flevolab zich zien tijdens verhalenweekend Oerknal bij StrandLAB op het Almeerderstrand.

In de tiny kroeg SpeakEasy werden lokale verhalen verzameld en in de werkplaats Nieuwe makers zag je Flevoland met andere ogen. Het vinden van groei in de provincie werd verbeeld in een verrassende dansvoorstelling.

Magische plek voor verhalen

Het is natuurlijk geen verhalenweekend zonder bijzondere verhalen. En aan wie kan je je bijzondere verhaal beter kwijt dan aan de barman? SpeakEasy is een theatraal experiment waarin wordt gezocht naar de ideale omstandigheden voor het uitwisselen van bijzondere verhalen. In de tiny bar werden typisch Flevolandse verhalen verzameld van bezoekers als startpunt voor een toekomstig filmproject op basis van lokale verhalen.

De SpeakEasy van Cocreatie op locatie is een gezamenlijke productie van  de theatergroepen Suburbia en Vis à Vis.

Flevoland met andere ogen

De kaart van Flevoland was nog nooit zo creatief ingericht! Een enorme landkaart met daarop de makers in miniatuurvorm met materialen die verzameld zijn tijdens hun onderzoek in de provincie. In de Flevolab-tent toonden de deelnemers aan de werkplaats Nieuwe makers hun gezamenlijke interactieve installatie. Hoe de makers tot dit punt zijn gekomen? Dat zag je in de bijbehorende videopresentatie.

2turvenhoog organiseert de werkplaats Nieuwe makers.

Dansvoorstelling Gezichtsafstand

Choreograaf Joury van der Vecht is een van de deelnemers aan de werkplaats Nieuwe makers. Hij maakte met zijn danscollectief The Rorschach Collective een voorstelling over de provincie en de behoefte om je te ontwikkelen in Flevoland, terwijl je tegelijkertijd ergens anders naartoe wilt. Het werk gaat over het maken van keuzes die voortkomen uit de behoefte om je ergens thuis te voelen en hoe wij hierin onderling verschillen.

Omroep Flevoland maakte een verslag van het verhalenweekend, waarbij de activiteiten van Flevolab mooi in beeld worden gebracht. Lees en bekijk het hier!