ZZ *OUD* Programma

programma

Met het Flevolab programma werken we aan het verbeteren van de culturele infrastructuur in Flevoland. Dit doen we op basis van drie doelstellingen:
1) Netwerkontwikkeling en cultuur die zich onderscheidt, voor iedereen toegankelijk is en waarin ruimte is voor het experiment;
2) Van Flevoland dé plek maken waar ruimte is voor talent en experiment en die landelijk en internationaal als zodanig wordt herkend;
3) Disciplineoverstijgende talentontwikkelingstrajecten bieden aan cultuurmakers en zakelijk leiders die zich bezighouden met vernieuwing, onderzoek en experiment.

Flevolab biedt een ontwikkelingstraject voor nieuwe makers, vanuit alle disciplines en sectoren. Het is een uitwisselings-, ontwikkel- en presentatieplek voor nieuwe makers, die na verdieping in de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland en in relatie tot de bewoners van dit gebied, tot nieuwe artistieke inzichten kunnen komen en hun praktijk kunnen opbouwen of verder uitdiepen. 

De nieuwe makers aan wie wij plek bieden, zijn minimaal 2 jaar beroepsmatig actief en nog bezig om hun praktijk op te bouwen en hun signatuur te ontwikkelen of willen hun praktijk uitbreiden. Ze zijn op zoek naar inspirerende ontmoetingen en weten zich omringd door ervaring en expertise vanuit vele verschillende organisaties in het veld in de provincie Flevoland, zodat ze artistiek onderzoek kunnen doen in een gekaderde structuur. Ze zijn in voor het experiment en willen zich onderdompelen in de dialoog met:

a andere kunstenaars;
b de omgeving;
c de mensen; en
d de cultuur.

Binnen Flevolab is 2turvenhoog de trekker van de werkplaats nieuwe makers. 

Wil je als nieuwe maker aan de slag bij deze werkplaats? Houd dan de website van Flevolab in de gaten voor meer informatie. 

Ingrid Wolff
2turvenhoog, flevolab@2turvenhoog.nl
.

Flevolab biedt ruimte aan iedereen die de ambitie heeft om zakelijk leider te worden, of zich hierin verder wil ontwikkelen: de werkplaats zakelijk leider. Het is een uniek leer-werktraject waarin trainees bij toonaangevende culturele instellingen uit Flevoland aan het werk gaan en leren over alle aspecten van cultureel ondernemerschap. 

De werkplaats biedt een traject aan van een jaar waarin de deelnemers betaald aan de slag gaan bij een of meerdere (samenwerkings)partners van Flevolab. De zakelijk leiders draaien maximaal drie dagen per week volwaardig mee in de bedrijfsvoering onder mentorschap van de desbetreffende zakelijk leider die zijn gehele kennis en netwerk ter beschikking stelt voor nieuw talent. Daarnaast biedt de werkplaats een programma van verdieping en scholing aan, met opleidingsbudget op maat, intervisie tussen de deelnemers en themadagen met sprekers uit de praktijk.

Lees meer over de trainees

Binnen Flevolab is BonteHond de trekker van de werkplaats zakelijk leiders. 

Heb je interesse in een plek bij deze werkplaats? Houd dan de website van Flevolab in de gaten voor meer informatie. 

Roeland Dekkers
BonteHond, roeland@bontehond.net

Flevoland is de nieuwste provincie van Nederland met jonge verhalen van de moderne mens in zijn habitat en oeroude verhalen van toen we hier nog jagers, verzamelaars en vissers waren.

Het delen van verhalen brengt mensen samen en zorgt voor het creëren van gemeenschappelijke waarden en normen. Om uiteindelijk te vertellen wie we zijn en hoe te leven.

De komende vier jaar trekken we de provincie in. Om samen met andere instellingen binnen het te vormen culturele netwerk sociale ontmoeting en professionalisering van en talentontwikkeling met verhalen te stimuleren.

We gaan op (onder)zoek naar het nog onbekende (verhaal). Op zoek naar het nieuwe. We gaan op locatie samenwerkingen aan met andere gemeenschappen in wijken, buurten, met maatschappelijke instellingen, onderwijsinstellingen en andere non-artistieke en artistieke partners. Wij zijn en blijven nieuwsgierig!

Suburbia en Vis à Vis slaan als kartrekkers van dit Flevolab-onderdeel de handen ineen.

Beide partijen zijn al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van (stads)verhalen van Almeerders, onder andere met de projecten Suburbia in de buurt en Almere187.

Houd de website van Flevolab in de gaten voor meer informatie.

Rutger Buiter
Vis à Vis, rutger@visavis.nl

Flevolab verdiept de kennis en verbindt de ervaring van culturele instellingen in Flevoland. Met jaarlijkse presentaties, kennissessie en kennislabs zorgen we voor inspiratie, delen we de aanwezige expertise en breiden we netwerken uit. 

Binnen Flevolab is Suburbia de trekker van het kennisprogramma. 

Houd de website van Flevolab in de gaten voor meer informatie.

Jos van Hulst
Suburbia, jos@theatergroepsuburbia.nl

Als onderdeel van Flevolab en de netwerkontwikkeling in het culturele veld in Flevoland organiseert StrandLAB Almere de Flevolab Tour. Deze tour gaat langs verschillende culturele organisaties, potentiële samenwerkingspartners en bijzondere locaties in Flevoland.

De deelnemers zijn de makers en trainees die worden begeleid binnen het Flevolab-programma, maar ook andere kunstenaars en initiatiefnemers, studenten en de (nieuwe) zakelijk leiders die een relatie (willen) hebben met Flevoland. Deelnemers zijn ook afgevaardigden van Flevolab-partners en mogelijke (Flevolab-)samenwerkingspartners. Zo wordt de culturele infrastructuur verstevigd, krijgen deelnemers inzicht in de lokale creatieve energieën en ontstaan er verbindingen en potentieel nieuwe samenwerkingen. 

Binnen Flevolab is StrandLAB Almere de trekker van de Flevolab Tour. 

Houd de website van Flevolab in de gaten voor meer informatie.

StrandLAB Almere, info@strandlab-almere.nl.

laatste nieuws

Radio Kopstoot gaat weer op tour!

De Kopstootbar is een mix van zeemanskroeg en rariteitenkabinet. Een miniatuurpodium gevuld met muzikanten en uiteraard een eigenzinnige barman. Dit voorjaar steekt de kroeg weer van wal!  De kopstootbar is op drift en spoelt regelmatig in dorp of stad in Flevoland aan. En nodigt vervolgens markante inwoners uit om als stamgast in de bar plaats ... Radio Kopstoot gaat weer op tour!

Cultuurmakersdag 2024: save the date!

Na een succesvolle eerste editie van de Cultuurmakersdag in 2023 is de tweede editie op komst. In 2024 vindt de Cultuurmakersdag plaats op 14 november in Theater 't Voorhuys, Emmeloord. Op dit speciale evenement komt het hele culturele veld van Flevoland bijeen: professionele makers, jonge talenten, culturele instellingen, ambitieuze amateurs, beleidsmakers, fondsenverstrekkers en meer! Het ... Cultuurmakersdag 2024: save the date!

In memoriam: Flevolab partner Marianne Seine

Op 12 maart 2024 is veel te jong en volledig onverwacht onze partner in Flevolab, Marianne Seine, in haar slaap overleden. Marianne, medeoprichter van Vis à Vis, zocht telkens opnieuw naar de verbinding en de artistieke verbeelding in het gesprek en in dat wat gestalte moest krijgen. Met haar overlijden verliezen we een warme, zachte ... In memoriam: Flevolab partner Marianne Seine