Theater-Spektakel-WILD-Anna-van-Kooij

Vacature communicatiemedewerker Flevolab

Samenwerkingsverband Flevolab zoekt communicatie professional voor de uitvoering van het Flevolab programma. Wij bieden een aanstelling voor 4-8 uren/week op zzp basis gedurende 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Flevolab is een nieuw verbond ontstaan uit vijf belangrijke landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: 2turvenhoog (inter)nationaal platform voor podiumkunst voor kinderen van 0-6 jaar én volwassenen; jeugdtheatergezelschap BonteHond; theatergroep Suburbia; theatergezelschap Vis à Vis en culturele broedplaats StrandLAB Almere. Samen maken ze een grote stap vooruit om de ‘culturele zee aan ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland duurzaam te ontwikkelen. Het Flevolab programma loopt van 2021 tot met 2024.

Voor Flevolab zoeken wij een communicatiemedewerker die het project ondersteuning kan bieden in het coördineren en uitvoeren van communicatieactiviteiten. Jij werkt samen met alle communicatiemedewerkers van Flevolab partners en andere samenwerkingspartners om een strategie te ontwikkelen en uit te voeren. De aanstelling verloopt via StrandLAB Almere als penvoerder van de samenwerking.

Werkzaamheden:

Je ontwikkelt een communicatiestrategie voor Flevolab in samenwerking met de rest van de partners.
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het communicatieplan en het bewaken van de communicatiekalender.
Je onderhoudt contacten met communicatiemedewerkers van Flevolab partners en andere samenwerkingspartners mbt communicatie activiteiten.
Je houdt de website en de social media kanalen geactualiseerd.
Je ontwikkelt de nieuwsbrieven, persberichten en perslijst in samenwerking met de rest van de partners.
Je bent aanspreekpunt voor mediapartners.
Je bewaakt de communicatiestrategie en het budget voor algemene communicatie.

Over jou:

Je kan goed samenwerken met verschillende organisaties en zet het projectbelang bovenaan.
Zelfstandig en op afstand werken is voor jou geen probleem.
Je bent proactief en steekt graag de handen uit de mouwen.
Je hebt affiniteit en ervaring met communicatie van kunst en cultuur.
Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en Engels.
Je hebt kennis van social media en ervaring met ICT en het bijhouden van websites (Mailchimp, WordPress, Google Workspace).
Kennis van grafische programma’s is een pre.
Je hebt een breed netwerk en woont in Flevoland of omstreken.

Herken je jezelf in deze omschrijving, dan kun je tot en met 7 januari 2022 je interesse kenbaar maken voor deze functie. Stuur je cv naar alina@strandlab-almere.nl o.v.v. Vacature communicatiemedewerker. De eerste gesprekken starten half januari 2021.