Vacature algemeen coördinator Flevolab 

Samenwerkingsverband Flevolab zoekt een algemeen coördinator die het culturele verbond vormgeeft, structureert en inspireert. Je gaat in oktober 2023 aan de slag en werkt samen met de zakelijk en artistiek leiders van de partners in Flevolab. Je bent de spil in het verbond als aanjager van nieuwe en duurzame samenwerkingen. Je stimuleert de uitvoering van het meerjarenprogramma en houdt het overzicht, zowel inhoudelijk als financieel. 

Werkzaamheden 

Algemeen:
Je bent verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van Flevolab. Je vertaalt de Flevolab-doelen naar een passende organisatiestructuur en richt de organisatie en bedrijfsprocessen hierop in. Dit doe je in samenspraak met de penvoerder StrandLAB Almere en de partners. Je stelt bij als de ontwikkelingen hier aanleiding toe geven en bent contactpersoon voor de provincie Flevoland.

Inhoudelijk:
Je stuurt aan op samenwerking en op het realiseren van de strategie en het bereiken van de doelen. Je bewaakt de voortgang en uitvoering van het Flevolab-programma en stemt af met de partners. Je organiseert overleggen voor het verbond. Je onderhoudt het netwerk en ontwikkelt en benut contacten op lokaal, regionaal en (inter)nationaal niveau. Je verzorgt de inhoudelijke (tussen)rapportages aan de provincie Flevoland en bent betrokken bij praktische zaken in aanloop naar de volgende programmaperiode 2025–2028; dit omvat ook het strategisch meewerken in de aanloop naar de aanvraag als ontwikkelinstelling voor de Culturele basisinfrastructuur (BIS). Je neemt deel aan activiteiten en bijeenkomsten van Flevolab en overleggen die van belang zijn voor uitvoering en borging van het programma. Je geeft leiding aan de communicatieprofessional van Flevolab. 

Je houdt overzicht over de financiën en administratieve verwerking en begeleidt de financieel coördinator. Je bewaakt de besteding en toetst de doel- en rechtmatigheid van de uitgaven. Je verzorgt de financiële (tussen)rapportages en jaarverslagen. 

Dit betekent dat jij het volgende te bieden hebt:
– Je houdt overzicht, je bent strategisch en denkt in mogelijkheden.
– Je kunt goed samenwerken vanuit het programmabelang.
– Je kunt zelfstandig en op afstand werken.
– Je bent proactief, legt makkelijk verbindingen en steekt graag de handen uit de mouwen.
– Je hebt affiniteit en ervaring met projectmanagement en/of coördinatie van inhoudelijke en financiële aspecten van (culturele) samenwerkingsprogramma’s. 
– Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands.
– Je bent bekend in het cultureel-maatschappelijke veld in Flevoland of weet je dit snel eigen te maken.
– Het is een pre als je in Flevoland of omstreken woont.

Wat wij bieden:
Wij bieden een projectcontract op basis van 12-16 uur per week voor de duur van het programma tot en met 2024 tegen een marktconforme vergoeding. Er is zicht op verlenging en urenuitbreiding voor de programmaperiode 2025–2028. De aanstelling verloopt via StrandLAB Almere, de penvoerder en partner van Flevolab. StrandLAB hanteert een 38-urige werkweek.

Solliciteren:
Ben je enthousiast geworden om vanuit deze functie Flevoland cultureel te verrijken? Stuur dan uiterlijk 27 augustus je cv naar info@flevolab.nl o.v.v. Sollicitatie algemeen coördinator Flevolab. Heb je vragen over deze functie of Flevolab? Mail dan naar info@flevolab.nl ter attentie van Meta van Drunen en/of Kris van der Voorn.

De eerste gespreksronde vindt (in principe) plaats op 4 september 2023 (tussen 12.30 uur en 15.00) of 6 september 2023 (tussen 10.00 uur en 12.30 uur). De tweede gespreksronde op 21 september 2023 (tussen 12.30 uur en 17.00 uur).

Over Flevolab

Flevolab is een nieuw cultureel en groeiend verbond, een netwerkorganisatie en ontwikkelinstelling ter versterking van de culturele infrastructuur in Flevoland. Flevolab biedt ontwikkeltrajecten voor nieuwe makers en zakelijk leiders en faciliteert een platform voor vernieuwing vanuit disciplineoverstijgende samenwerkingen. Professionele culturele partners in Flevolab werken samen en bundelen de krachten door verbindingen aan te jagen en Flevoland als professionele culturele provincie op de kaart te zetten.

Flevolab bestaat uit een verbond van landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: 2turvenhoog, (inter)nationaal platform voor podiumkunst voor kinderen van 0-6 jaar én volwassenen; jeugdtheatergezelschap BonteHond; theatergroep Suburbia; theatergezelschap Vis à Vis en culturele broedplaats StrandLAB Almere. Samen zetten deze organisaties een grote stap vooruit om de ‘culturele zee aan ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland duurzaam te ontwikkelen. Het huidige Flevolab-programma loopt van 2021 tot eind 2024 en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de provincie Flevoland. Het is de bedoeling dat het programma doorloopt in de periode van 2025–2028, met het jaar 2040 als stip op de horizon.