Uitnodiging open werkplaats nieuwe makers

Uitnodiging 4 juni: Open werkplaats nieuwe makers Flevolab

Flevolab nodigt je uit voor de open werkplaats op 4 juni aanstaande en geeft je met deze tocht door Flevoland een kijkje in de keuken van elf nieuwe makers. Vier kunstenaarsduo’s en één trio tonen dan op verschillende bijzondere locaties in Flevoland de eerste bevindingen van hun artistieke onderzoek van de afgelopen maanden. 

In dialoog met elkaar en betrokken experts, en met het landschap en zijn bewoners als inspiratie hebben de makers locatiespecifiek onderzoek gedaan om tot nieuwe artistieke inzichten te komen. Laat je verrassen door de makers en ga met ze mee in hun ontdekkingstocht door het landschap!

Programma:

10.00 uur
StrandLAB – Suze van Miltenburg & Stieneke Oeverbeek
Zilverstrand – Femke Arnouts & Roman Nieuweboer

12.30 uur
Kotterbosbult – Paul van de Calseijde, Manouk Moreau & Joury van der Vecht
Parkeerplaats Kotterbosbult – Liesje van den Berk en Teunis Ruiten

14.00 uur
Aardzee – Otto(line) Calmeijer Meijburg & Noëlle Ingeveldt, Land Art Weekend 2022

De route leidt langs artistieke onderdelen op verschillende locaties door Flevoland, waarbij je op eigen gelegenheid kan aansluiten bij één of meer onderdelen. Tijdens het programma delen de makers de ervaringen en inzichten die hun onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. 

Over Flevolab
Flevolab is een samenwerking van culturele Flevolandse organisaties en biedt met de werkplaats voor nieuwe makers de mogelijkheid voor artistieke ontwikkeling en interdisciplinaire samenwerking in de provincie. De werkplaats voor nieuwe makers is begin dit jaar gestart en bestaat uit elf Flevolandse makers en makers met een duidelijke fascinatie voor de Flevolandse polder.

De makers hebben interdisciplinaire teams gevormd bestaande uit een mix van professionele podiumkunstenaars, beeldend kunstenaars, ontwerpers en schrijvers. 
Voor de deelnemers aan de werkplaats biedt het interdisciplinaire karakter van het Flevolab-programma een duidelijke meerwaarde. Zo vormt Flevoland de voedingsbodem voor artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van de deelnemers en nieuwe concepten.

Tijdens de Open werkplaats bieden de nieuwe makers een inkijkje in dit proces en hun artistieke zoektocht aan collega’s en belangstellenden.

Aanmelden
Wegens een beperkt aantal plaatsen horen we graag of je bij het programma aanwezig bent via: flevolab@2turvenhoog.nl

2turvenhoog is coördinator van de Flevolab Werkplaats nieuwe makers in samenwerking met StrandLAB Almere, Vis à Vis en Land Art Flevoland.