Sjoerd Wagenaar inspireert nieuwe makers Flevolab op Roggebotstaete

Zondag 8 mei was er een inspiratiesessie voor de nieuwe makers die deelnemen aan de Flevolab Werkplaats nieuwe makers. In deze werkplaats doen elf makers in multidisciplinaire teams en in een bepaalde periode locatieonderzoek naar Flevolandse onderwerpen die inspireren, verwonderen, fascineren en verbazen. De werkplaats heeft een aantal nieuwemakersdagen, waarop de makers locaties bezoeken en inspirerende ontmoetingen hebben. Flevolab biedt ondersteuning tijdens het artistieke onderzoeksproces van de makers.

Op deze dag ontmoetten de makers elkaar op landgoed en proeftuin Roggebotstaete, waar ze aan de slag gingen met kunstenaar, theatermaker en zelfbenoemd amateurantropoloog Sjoerd Wagenaar. Wagenaar houdt zich vooral bezig met gebiedsontwikkeling: projecten die gericht zijn op een duurzame wereld op sociaal, emotioneel en maatschappelijk vlak. Door de nieuwe makers een inkijkje te geven in zijn werkwijze en zijn praktijk, ontstond een gesprek over de invloed van de omgeving op de artistieke ontwikkeling. Ter sprake kwam onder meer hoe in een gebied of op locatie werken inspireert en input geeft voor je werk. Wat kan het landschap en de bewoners ervan je vertellen? Hoe kun je dat verhaal vinden? En hoe maak je bezoekers deelnemer in je verhaal, hoe laat je de locatie spreken?

Avontuur voor de zintuigen

Landgoed Roggebotstaete is een avontuur voor de zintuigen dankzij de diversiteit in poldernatuur. Zo ontdek je in dit gebied hoe mens en natuur het beste in elkaar naar boven halen door op alle vlakken verbinding met de natuur te zoeken: je ziet, ruikt, hoort, proeft en voelt de natuur. De makers waren al eerder op het landgoed geweest tijdens de Flevolabtour in maart, de dag waarop de nieuwe makers elkaar voor het eerst ontmoetten en zich presenteerden. Het is de ideale ruimte voor inspirerende ontmoetingen en een plek waar de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland samenkomen

Presentatie nieuwe makers

Wat de makers in hun eigen proces zijn aangegaan, kan je binnenkort ontdekken in een persoonlijke ontmoeting met de makers. Op 4 juni tonen ze op locatie de bevindingen van hun onderzoek en delen ze de artistieke inzichten die geïnspireerd zijn door de omgeving en bewoners van de provincie Flevoland.

Aanmelden

Wil je ook bij de presentatie van de nieuwe makers zijn? Stuur dan een bericht naar flevolab@2turvenhoog.nl en meld je vast aan!

Over de werkplaats

Binnen Flevolab is 2turvenhoog de trekker van de Werkplaats nieuwe makers. Lees in ons programma alles over de Werkplaats nieuwe makers en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!