Presentatie werkplaats Nieuwe makers

Graag nodigt Flevolab je uit voor de presentatie van de werkplaats Nieuwe makers op vrijdag 24 maart bij De Verbeelding in Zeewolde.

Tijdens deze bijeenkomst gaan elf nieuwe makers in gesprek met culturele organisaties en andere belangstellenden om te onderzoeken hoe hun projectvoorstellen uitgewerkt kunnen worden en daarmee kunnen landen in het Flevolandse culturele aanbod.

Ben je professional in het culturele veld en wil je jouw organisatie aanmelden? Dat kan voor 17 maart via flevolab@2turvenhoog.nl!

Presentatie werkplaats Nieuwe makers

Datum: 24 maart, 15.00 – 17.00 uur
Locatie: De Verbeelding, Zeewolde

De volgende makers presenteren hun concepten:

Femke Arnouts
Liesje van den Berk
Otto Calmeijer Meijburg
Paul van de Calseijde
Noëlle Ingeveldt
Suze van Miltenburg
Manouk Moreau
Roman Nieuwboer
Stieneke Oeverbeek
Teunis Ruiten
Joury van der Vecht

Programma

15.00 uur                  Inloop 
15.15 uur                  Voorwoord werkplaats
15.15 – 16.00 uur     Presentatie makers
16.00 – 16.50 uur     Gespreksrondes in de vorm van speeddates
16.50 – 17.00 uur      Afronding

Over de werkplaats Nieuwe makers

De werkplaats Nieuwe makers van Flevolab is in januari 2022 gestart en bestaat uit elf makers uit Flevoland of met een duidelijke fascinatie voor de Flevolandse polder. De afgelopen tijd deden zij artistiek onderzoek door heel Flevoland. In dialoog met elkaar, het landschap en zijn bewoners als inspiratie zijn ze tot nieuwe artistieke inzichten gekomen. Zij hebben hun onderzoeksfase afgesloten en zijn inmiddels begonnen met de conceptontwikkeling van hun projecten.

Over Flevolab 

Flevolab vormt de ontwikkelplek van de kunst- en cultuursector in Flevoland met de focus op onderzoek, experiment en kennisdeling. Flevolab is een verbond ontstaan uit vijf culturele instellingen in Flevoland: 2turvenhoog, BonteHond, Suburbia, Vis à Vis en StrandLAB. Samen zetten we een grote stap vooruit om de culturele zee aan ruimte voor talent en experiment in Flevoland duurzaam te ontwikkelen.

De werkplaats Nieuwe makers is een initiatief van Flevolab en wordt gecoördineerd door 2turvenhoog. Flevolab biedt met de werkplaats voor nieuwe makers de mogelijkheid voor artistieke ontwikkeling en interdisciplinaire samenwerking in de provincie.