Met een bus vol cultuur door Flevoland!

Tijdens de derde Flevolab Tour van 12 oktober zijn inspirerende plekken in Zeewolde, Marknesse, Dronten en Almere bezocht.  

Start van de tour was Paviljoen De Verbeelding in Zeewolde, waar muziekensemble Black Pencil een muziekvoorstelling verzorgde. Volgende punt op het programma was het landschapskunstwerk Deltawerk// in het Waterloopbos. Daar genoot het gezelschap van de locatievoorstelling Ruïnes van de Toekomst van kunstenaarscollectief Waterlanders, ontwikkeld voor het Land Art Flevoland Weekend. Aansluitend vertelde Denise de Boer van M. over de plannen voor een nieuw kunstmuseum in Almere.

Bij Ketelhaven liet de groep zich met een soundwalk onderdompelen in het IJsseloog door Eva van der Zand van ATELIER AM. De Flevolab Tour werd afgesloten bij biodynamische boerderij Vliervelden waar Egon Kracht en Noortje Braat het Flevo Ensemble presenteerden.

Uitgebreid programma

Tussen de haltes door stopte het programma niet: deelnemers konden in gesprek met Advisor Culture – Creative Europe Albert Meijer van DutchCulture en crowdfundingmogelijkheden onderzoeken met Laura Meeuwesse van Voordekunst. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid tot netwerken en het uitwisselen van inspiratie, bijvoorbeeld tijdens de heerlijke lunch bij Het Proeflab//.

Flevolab Tour

De Flevolab Tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het Flevolandse culturele veld. Binnen Flevolab werken cultuurinstellingen uit heel Flevoland samen op het gebied van onderzoek, experiment en kennisdeling. Met het bezoek aan bijzondere locaties in Flevoland wordt de culturele infrastructuur van de provincie verstevigd. Ook worden mogelijke samenwerkingen verkend en ontstaat inspiratie voor toekomstige activiteiten door heel Flevoland.

Als deelnemer of bezoeklocatie meedoen aan de volgende editie van de Flevolab Tour? Neem dan contact op met Marleen van den Heuvel via marleen@strandlab-almere.nl.