Hoe is het nu met…?

Soleil Eijken – oud-trainee van de werkplaats Zakelijk leiders – is een verbinder in hart en nieren. Na jaren in sales te hebben gewerkt voor ondernemingen besloot ze in 2017 het roer om te gooien en haar passies te combineren als freelancer in sales en evenementen. Soleil is behalve sales- en eventspecialist ook uitvoerend zangeres. Als nieuwe Almeerse wil Soleil zich graag inzetten voor haar stad.

Wat waren de belangrijkste leerpunten die je uit deze training hebt gehaald?

Dat je niet allemaal alles alleen hoeft te doen. En om te werken vanuit de mens.

Hoe heeft deze training je geholpen om je zakelijke en leiderschapsvaardigheden te verbeteren binnen het cultuurlandschap?

Voordat ik aan deze traineeship begon, was ik nog niet bekend met alle facetten van de culturele sector. Ik kende alleen de voorkant als creative en het zakelijke kende ik vanuit het corporate perspectief. De traineeship was voor mij dus bijzonder leerzaam en heeft mij overall een beeld gegeven van de sector. Specifieke doelen voor mij waren vooral meedraaien bij gesprekken op gemeentelijk en provinciaal niveau (ook rondom subsidies). Daarnaast heb ik ook verschillende leiderschapsstijlen kunnen ervaren bij de verschillende gezelschappen.

Wat vond je het uitdagendst tijdens de training en hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Ik vond het vooral uitdagend dat er geen kaders zijn. Ik vond mijzelf vroeger altijd heel flexibel, maar ik ben erachter gekomen dat ik toch altijd een plan A-Z achter de hand heb.
De traineeship heeft mij geleerd om buiten de gebaande paden te denken en de mens voorop te stellen.

Op welke manier heeft de training je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei gestimuleerd?

Op veel meer manieren dan dat ik hier kan omschrijven. Ik had de neiging om te overcompenseren. De traineeship heeft mij terug naar mijn kern gebracht en bovenal laten zien dat je al goed genoeg bent zoals je bent.