Hoe is het nu met…?

Makersduo Dennis van Tilburg (geluidskunstenaar en componist) en Iris Hagel (ruimtelijk ontwerper) hebben zich verdiept in de landelijke en stedelijke werkelijkheid van Flevoland. Voor hen sprongen tijdens hun onderzoek de windturbines er letterlijk bovenuit. Flevoland is de provincie met de meeste windturbines van Nederland en ze zijn niet te missen in het landschap. Ze hebben zich gedurende de maand mei verdiept in windturbines van Flevoland en alles wat zich afspeelt rondom deze industrie. Het bleek een hele wereld op zich en ze zijn intussen windturbine-experts geworden en ontwikkelden artistieke schetsen voor toekomstige projecten.

Ze hebben hun onderzoek gepresenteerd met een ruimtelijke kaart van Flevoland gevuld met al hun ontdekkingen. Na dit eerste deel van het onderzoek zijn ze enthousiast om dit onderzoek verder te gaan ontwikkelen. Met de tweede fase van het project gaan ze binnenkort van start.

Daarnaast heeft Dennis deze zomer onder andere de theatrale installatie GETIJ gemaakt samen met podcastmaker Mette Bunskoek en landschapskunstenaar Marc van Vliet voor het Hanzejaar Zwolle. Ook componeerde hij de muziek voor de voorstelling Wijwolf van Jasmin Hasler, over de terugkomst van de wolf in Nederland.

Iris werkte deze zomer voor Depot Boijmans Van Beuningen. Daar ontwierp en produceerde ze het concept van de Before Sunset pop-up rooftopbar.