Dwars door de Flevopolder met Flevolab Tour #2

Met de tweede editie van de FlevoLAB Tour zijn weer bijzondere cultuurlocaties bezocht die interessante samenwerkingspartners kunnen zijn voor FlevoLAB activiteiten. Cultuurprofessionals reisden samen door Flevoland en werden hartelijk welkom geheten bij verschillende culturele initiatieven.

Zo werden Cultuurdôme Almere, Kunstlink Flevoland, Yügen Forest, Riff PD #18245 van Land Art Flevoland en Cultuurhuis Almere Buiten bezocht. De Tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het Flevolandse culturele veld.

De dag begon met een rondleiding door Cultuurdôme Almere. Deze creatieve broedplaats biedt ruimte aan dans, cultuureducatie, mode, streetart, fotografie en beeldende kunst. Het is een plek voor culturele ondernemers, kunstenaars en studenten en is beschikbaar voor creatieve projecten.

In Lelystad bezochten we centrum voor kunst en cultuur De Kubus, waar Kunstlink Flevoland en De Kunstbende ons ontvingen. Kunstlink is een adviesorganisatie voor kunstmakers, cultuurorganisaties en gemeenten. Myriam Cloosterman vertelde over Makerslab, een initiatief van Kunstlink waarin jongeren gecoacht worden in hun artistieke ontwikkeling. Tamarah de Jager, projectleider Kunstbende, gaf een inkijkje in de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt van creatieve wedstrijd tot creatieve community. 

In de bus stelden de makers van de werkplaats Nieuwe Makers zich voor. Zij zullen lokaal onderzoek doen naar het landschap en de weerbaarheid van de plekken in Flevoland. Bij Yügen Forest werd een heerlijke lunch geserveerd en kregen we het achtergrondverhaal van het landgoed te horen, met alle plannen voor de toekomst. In Biddinghuizen was er een tussenstop om het kunstwerk Riff, PD#18245 te bezoeken. Martine van Land Art Flevoland gaf een introductie bij het werk, dat tot stand is gekomen voor de viering van honderd jaar Zuiderzeewet. De laatste stop was Cultuurhuis Almere Buiten. Projectleider Mirjam Flik gaf een presentatie over de verbouwing van het pand tot de culturele huiskamer van Almere Buiten.

Met deze FlevoLAB Tour is er weer volop inspiratie voor nieuwe samenwerkingen. We verwelkomen graag nieuwe samenwerkingspartners bij FlevoLAB, dus neem vooral contact met ons op!