Culturele cross-overs in Flevoland

Op zoek naar culturele samenwerking in heel Flevoland! Tijdens de vierde Flevolab Tour van afgelopen 22 maart was het thema cross-overs en bezochten cultuurprofessionals inspirerende plekken in Lelystad, Urk en Ens.  

De Flevolab Tour trapte af met een bezoek aan het project de Slapende Dijk van architect Dingeman Deijs en componist Jolle Roelofs op de Knardijk bij Lelystad. Er werd geluisterd naar een speciaal voor dit project geschreven compositie. Volgende stop was galerie en kunstwerkplaats Plein 1890 in Urk, een broedplaats van jonge makers. Er was een presentatie van wethouder Freek Brouwer en Stieneke Oeverbeek, deelnemer aan de werkplaats Nieuwe makers van Flevolab. 

Daarna vertrok de bus naar Ens. Daar verkende het gezelschap bij boerderij Zonnegoed de mogelijkheden voor verbinding tussen stad en platteland door het inzetten van cultuur en landbouw. Met een voedselbos, een openluchttheater labyrinth en Voedselmuseum ‘n Wilde Keuze was er veel inspiratie! Bij het Observatorium van Robert Morris werd een dynamische workshop aangeboden. Hierin werd onderzocht waar de verbinding in het Flevolab-netwerk voor culturele cross-overs kan zorgen.

Culturele samenwerking

De Flevolab Tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het Flevolandse culturele veld. Met het bezoek aan bijzondere locaties in Flevoland wordt de culturele infrastructuur van de provincie verstevigd. Ook worden mogelijke samenwerkingen verkend en ontstaat inspiratie voor toekomstige activiteiten door heel Flevoland.