Cocreatie op locatie: Radio Kopstoot

Tijdens het jaarlijkse Wintervuur van Theatergezelschap Vis à Vis werd Radio Kopstoot gepresenteerd: een mysterieus mobiel houten keetje met meer inhoud dan je op het eerste gezicht zou denken!

Radio Kopstoot is een theatraal experiment dat uitnodigt tot het uitwisselen van verhalen, en dat is precies waar de winterse avond om vraagt. Na zorgvuldige inspectie door de uitsmijter mag een select gezelschap binnentreden. Wat ze binnen aantreffen? Een bruin café dat een mix is van zeemanskroeg en rariteitenkabinet, een miniatuur podium waar drie muzikanten klaar zitten en uiteraard een bijzondere barman. Hij vertelt over de Zuiderzee, met muzikale ondersteuning van het FlevoEnsemble.

Reizende bar

De tiny kroeg zijn we eerder al tegengekomen tijdens Oerknal, het verhalenweekend van StrandLAB. Deze magische plek voor verhalen reist komend jaar door heel Flevoland om verhalen te delen aan de toog en een (klein) podium te geven aan lokale artiesten, kunstenaars en sprekers. 

Zien we jou ook in een van de 6 gemeenten van de provincie? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en socials, dan weet je precies waar en wanneer je welkom bent!

Cocreatie op locatie

Radio Kopstoot is ontwikkeld door Theatergezelschap Suburbia en Theatergezelschap Vis à Vis en is onderdeel van het programmaonderdeel Cocreatie op Locatie van samenwerkingsverbond Flevolab.

Fotografie: Marinus Vroom