2023 terugblik: Flevolab Tour

De Flevolabtour – een ludiek busreisje langs bijzondere locaties – is een zeer effectief instrument voor het faciliteren van ontmoetingen en het leren kennen van deze uitgestrekte provincie. We kijken dit jaar dan ook terug op twee geslaagde Flevolab Tours.

De tour in maart stond in het teken van cross-overs en actieve deelname. Er werd een bezoek gebracht aan kunstwerkplaats en gallery 1980 in Urk, we lunchten met SamSam op de biodynamische boerderij No Shit Farm en we bezochten het bijzondere landschapskunstwerk Observatorium van de Amerikaanse kunstenaar Robert Morris. In het Observatorium werden we ontvangen door de organisatoren van Sunsation, het oudste culturele festival van Flevoland.

Ook de tour in oktober was ondanks de regen een mooie en bijzonder rijke editie. De tour deed vooral Dronten en omgeving aan. We werden met open armen ontvangen door Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten! In het gemeentehuis opende de wethouder Cultuur van Dronten Siert Jan Lap de deur voor ons en vertelde Iris Hagel over haar kunstwerk dat al een aantal jaar in het nieuwe gemeentehuis staat. De grote verrassing deze tour was het Mechanisch Erfgoed Centrum (MEC), een gigantisch terrein en een hal vol met zowel Flevolands als algemeen mechanisch erfgoed. Dat erfgoed leeft, bleek wel uit het enthousiasme van alle deelnemers over het MEC. We sloten de dag af met een tocht door het natte hoge grasland om de twee kunstwerken van Krijn Giezen te kunnen betreden.

Zijn er volgens jou nog onontdekte plekken in Flevoland die we met de tour een keer moeten bezoeken? Laat het ons weten via communicatie@flevolab.nl.