Werkplaats Zakelijk leiders: terugblik Kasper Jongejan

De eerste editie van de werkplaats Zakelijk leider is succesvol afgerond! Hoe hebben oud-trainees het traject ervaren en welke lessen nemen ze mee? Lees hieronder de terugblik van Kasper Jongejan.

Hoe kijk je terug op de werkplaats Zakelijk leider?

Ik kijk terug op een leuke en vooral leerzame periode als trainee zakelijk leider. Het traject was boven mijn verwachting. Dit kwam vooral omdat er niet alleen gekeken werd naar mijn capaciteit als toekomstig zakelijk leider, maar ook omdat er veel persoonlijke gesprekken gevoerd werden. Hoe balanceer je werk en privé? Hoe verdien je genoeg geld om pensioen op te kunnen bouwen en een huis te kunnen kopen? Voor mij waren dat leuke gesprekken die ik van tevoren niet bedacht had.

Welke uitdagingen kwam je tegen?

Als trainee werk je bij verschillende partners van het Flevolab-verbond. Het wisselen tussen vier bedrijven is wel pittig. Je moet jezelf elke keer weer ‘bewijzen’ en dan kan twijfel weleens toeslaan. Doe ik het wel goed? Werk ik snel? Val ik goed in de groep? Het viel gelukkig mee en ik kon goed aarden bij zowel BonteHond, Vis à Vis, Suburbia als het Apollo Ensemble.

Wat zijn de belangrijkste lessen die je meeneemt uit het traineeship?

Alle vier de cultuurinstellingen waren erg verschillend, waardoor er bij elk bedrijf weer iets totaal nieuws te zien en te leren was. Bij de een meer een focus op personeelszaken en bij de ander meer een focus op subsidieaanvragen. Voor mij persoonlijk was dit een goede manier om lessen te leren en om te besluiten hoe ik het voor mijzelf wil toepassen.