Sandra van Beers wordt programmacoördinator van Flevolab

Sandra van Beers wordt per 1 november de nieuwe programmacoördinator van Flevolab. Van Beers, momenteel zakelijk leider van het Alluminous Lichtkunstfestival Almere, volgt Meta van Drunen op die, na een overdrachtsperiode, eind van het jaar zal vertrekken.

Van Beers startte in 2020 als directeur van Stichting Floriade Expo 2022 in Almere, die verantwoordelijk was voor het cultuurprogramma. In die rol heeft zij al intensief samengewerkt met de huidige partners van Flevolab en heeft zij een groot netwerk opgebouwd in het Flevolandse culturele veld. Ze sloot de expoperiode af met de organisatie van het nieuwe succesvolle Lichtkunstfestival ALLUMINOUS in Almere, waar ze nog steeds als zakelijk leider aan het hoofd staat. Daarvoor was ze onder anderte werkzaam voor Cinekid, Fiber, We are Public, Queer & Pride en Ruigoord. Ze behaalde een Master of Arts in internationale bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit.

Over haar ambitie voor Flevolab zegt Sandra van Beers het volgende: “Ik ben enorm vereerd om het stokje over te mogen nemen van Meta van Drunen. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het verstevigen van de culturele infrastructuur van deze jonge provincie en ik heb met eigen ogen gezien hoe belangrijk de rol van Flevolab daarin is geweest. Ik geloof in de ambitie van Flevolab en ik kijk er enorm naar uit om samen met de Flevolab partners deze succesvolle activiteiten voort te zetten en uit te breiden.”

De vertrekkende programmacoördinator Meta van Drunen is blij met haar opvolger: “Flevolab is een prachinitiatief. De culturele katalysator die nodig is in de snelgroeiende provincie Flevoland om het culturele veld te versterken en te versnellen. Het was voor mij een grote eer om dit initiatief op te zetten en samen te bouwen aan kunst- en cultuur in de stoere provincie die Flevoland is. Nu komt Flevolab in een volgende fase en met de ruime ervaring en de kennis en kunde van Sandra kunnen de stappen worden gezet om verder te bouwen en te ontwikkelen.”