Open call: Werkplaats Zakelijk Leider

Uniek traineeship in Flevoland voor ambitieuze startend zakelijk leiders

September 2023 t/m juli 2024

Voor iedereen die de ambitie heeft om zakelijk leider te worden of zich hierin verder wil ontwikkelen, presenteert Flevolab de werkplaats Zakelijk leider. Na twee succesvolle jaren start in september 2023 de derde editie. Het is een uniek traineeship waarbij je bij toonaangevende culturele instellingen in Flevoland aan het werk gaat en leert over alle aspecten van cultureel ondernemerschap. Ofwel, een uitzonderlijke kans om je op te laten leiden tot de beste zakelijk leider, ook op basis van jouw eigen wensen!

Zakelijk leider: een vak volop in ontwikkeling

Zakelijk leider is een functie die de afgelopen jaren enorm ontwikkeld is: van bedrijfsleider die de wensen van de artistiek leider waarmaakt naar een cultureel ondernemer die samen met het artistieke team kansen creëert voor een optimaal kunstbedrijf.

De werkzaamheden die een zakelijk leider verricht zijn dan ook enorm uiteenlopend. En dat terwijl het vak van zakelijk leider geen aparte opleiding kent. Zakelijk leiders worden meestal intern opgeleid en stromen door vanuit functies als productieleider of publiciteitsmedewerker.

Werkplaats voor ervaring en verdieping

De werkplaats Zakelijk leider is een traject van een jaar waarin je als deelnemer betaald aan de slag gaan bij een of meerdere partners van Flevolab. Flevolab is gestart vanuit vijf Flevolandse kunst- en cultuurorganisaties, BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, StrandLAB Almere en 2turvenhoog, met de ambitie een groeiend cultureel netwerk te vormen en culturele samenwerking in Flevoland te stimuleren. Apollo Ensemble is mede-initiatiefnemer en partner van de werkplaats Zakelijk leider. 

De zakelijk leiders draaien drie dagen per week volwaardig mee in de bedrijfsvoering van de culturele instelling onder mentorschap van een zakelijk leider die zijn gehele kennis en netwerk ter beschikking stelt aan nieuw talent. Daarnaast biedt de werkplaats een programma van verdieping en scholing aan in samenwerking met NAPK Start en intervisie tussen de deelnemers.

Wij zijn echt benieuwd naar wat jij als aankomend zakelijk leider zou willen leren en bekijken samen welk Flevolab-project hierbij aansluit. Gedurende het gehele traject begeleid een persoonlijk coach je waarbij jouw leerdoel het uitgangspunt vormt.

Wie zoeken wij?

Ambieer jij een functie als zakelijk leider en wil je hiervoor de juiste vaardigheden opdoen bij diverse culturele organisaties? En wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van het Flevolandse kunst- en cultuurveld? Dan is de werkplaats Zakelijk Leider wat voor jou! 

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die enkele jaren ervaring hebben in het organiseren van culturele activiteiten op professioneel niveau. Of je nu werkt  als productieleider of in de beginfase van je carrière als zakelijk leider zit, speelt geen rol, als je maar barst van ambitie. Iedereen die nieuwsgierig en creatief is en met enthousiasme wil investeren in het geweldige vak van zakelijk leider is welkom om te solliciteren naar deze opleidingsplek.

Interesse?

Mail je sollicitatie voorzien van cv en motivatie tot en met zondag 7 mei 2023 naar info@bontehond.net. In de motivatie zien wij graag een toelichting van wat jij specifiek zou willen leren en waarom deze uitdaging echt iets voor jou is.

Na de sluitingsdatum nemen wij contact op over de verdere voortgang. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 15 mei, de tweede gesprekken in de week van 22 mei. Op 5 juni komen we samen om het traineeship in te richten. 

Het traineeship start in september 2023 en loopt tot en met juli 2024. Hiervan heb je twee weken vrij in de kerstvakantie, de andere vakantiedagen worden afgestemd met de plekken waar je je traineeship volgt. Je krijgt een contract voor drie dagen per week, ingeschaald volgens de cao Toneel en Dans schaal VI, regel 0 (bruto salaris van € 2.593 bij een fulltime aanstelling).

Voor vragen kun je contact opnemen met Sophia Visser: per mail via sophia@bontehond.net of telefonisch via 036 533 63 11.

De werkplaats Zakelijk Leider is een initiatief van samenwerkende culturele partners in Flevoland en wordt mogelijk gemaakt door Flevolab, Cultuurfonds Almere en Provincie Flevoland.