Hoe is het nu met…?

Nieuwe maker (lichting 2022) Femke Arnouts is resident geweest bij StrandLAB en Prins te Paard voor haar vervolgonderzoek Dat gat. Dat gat wordt een nieuwe theatertekst waarin Femke antwoord probeert te vinden op de vraag waarom we ons aangetrokken voelen tot ‘het niets’ dat ons vernietigt. De hang naar destructie op een haast onbewuste manier: we proberen onszelf steeds meer en meer te vullen met dingen die leeg zijn (social media, snelle content) en tegelijkertijd doen we zoveel mogelijk om ‘niets’ te kunnen voelen. Maar wat als ‘het niets’ vorm heeft gekregen en voor je staat? Zodat je echt (aan het) niets kunt voelen?

“In mei heb ik heel fijn kunnen schrijven bij StrandLAB en een paar weken later bij Prins te Paard, waar ik ook overnachtte”, vertelt Femke over haar residenties. “Ik heb dankbaar gebruikgemaakt van een kleine mobile home, zodat ik als het ware kon kamperen onderaan de dijk. Na een aantal van deze residentiedagen heb ik een openbare lezing gehouden en samen met een actrice mijn eerste versie van de theatertekst Dat gat ten gehore gebracht op een prachtige locatie aan de andere kant van die dijk.

Een paar dagen later deed ik een lezing bij het landschapskunstwerk Aardzee tijdens het Land Art Festival. Beide keren heb ik heel fijne nagesprekken gehad die de ontwikkeling van mijn tekst weer een stapje verder hebben geholpen.

De komende tijd ga ik uitzoeken welke stappen ik moet ondernemen om Dat gat in 2024 te laten spelen als theatervoorstelling.”