ZZ *OUD* Home (TEST)

Een zee aan ruimte voor talent en experiment

Flevolab is een nieuw samenwerkingsverband met het doel om de culturele zee aan ruimte voor talent en experiment in Flevoland duurzaam te ontwikkelen.

Flevolab is nog aan het groeien. Begonnen vanuit vijf belangrijke landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland, gaan we op zoek naar aanvullende partners uit andere culturele disciplines of locaties in Flevoland.

Flevolab is ontwikkeld rond drie programmapijlers:

Werkplaats nieuwe makers
Vraaggerichte ontwikkelingstrajecten voor nieuwe makers uit alle artistieke disciplines.

Werkplaats zakelijk leiders
Een uniek leer-werktraject waarin trainees bij culturele instellingen uit Flevoland aan het werk gaan en leren over alle aspecten van cultureel ondernemerschap.

Cocreatie op locatie
We gaan op (onder)zoek naar het nog onbekende (verhaal). We gaan op locatie samenwerkingen met niet-artistieke en artistieke partners. Wij zijn en blijven nieuwsgierig!

Kennisprogramma
Ieder half jaar organiseren we een kennissessie op basis van actuele thema’s en interessante onderwerpen voor de Flevolab-partners.

Flevolab Tour
Als onderdeel van de netwerkontwikkeling voor Flevolab gaan we twee keer per jaar langs verschillende culturele organisaties, potentiële samenwerkingspartners en bijzondere locaties in Flevoland.

Agenda

do 24 okt

Flevolab Tour


meer info
Do 14 nov

Cultuurmakersdag


meer info

laatste nieuws

Nieuwe makers presenteerden hun werk

28 juni was een bomvolle Flevolab dag! In de ochtend vond de allereerste drukbezochte editie plaats van het Cultureel Flevocafé, een idee van trainee Toa Maes uit de Flevolab werkplaats Zakelijk leiders. De bijeenkomst vond plaats bij Vis à Vis. Mascha Selhorst, Hoofd Commerciële Zaken bij het theatergezelschap, gaf een rondleiding en presenteerde een keynote Nieuwe makers presenteerden hun werk

Deel jouw culturele & kunstzinnige project op de Cultuurmakersdag

Voor de Cultuurmakersdag 2024 zijn we op zoek naar culturele succesverhalen uit de provincie! Heb je een indrukwekkend kunstwerk gemaakt, een bijzondere act neergezet, een tof project uitgevoerd of iets anders creatiefs gedaan in Flevoland? Deel het met ons en toon jouw werk aan de hele provincie tijdens de Cultuurmakersdag. Tijdens de Cultuurmakersdag op 14 Deel jouw culturele & kunstzinnige project op de Cultuurmakersdag

Flevolab Tour – Land Art Editie: meld je aan!

Op donderdag 11 juli 2024 organiseren we een speciale editie van de Flevolab Tour – de Land Art Editie. Deze unieke tour is een samenwerking tussen Flevolab Tour en Land Art Lives. Land Art Lives is een internationaal programma en online platform dat zich richt op de diverse manifestaties van land art in zowel het Flevolab Tour – Land Art Editie: meld je aan!

Flevolab Nieuwe makers presenteren hun werk op 28 juni

Op 28 juni presenteren Flevolab Nieuwe makers Cox Jansen, Dennis van Tilburg, Femke Ravensbergen, Goretti Pombo, Iris Hagel en Rachel Refael hun werk op het Almeerderstrand. Het talentontwikkelingstraject werkplaats Nieuwe makers is een ontwikkelingstraject voor nieuwe en mid-career makers. De makers zijn de afgelopen maanden het experiment aangegaan en hebben zich ondergedompeld in Flevoland in ... Flevolab Nieuwe makers presenteren hun werk op 28 juni

Radio Kopstoot gaat weer op tour!

De Kopstootbar is een mix van zeemanskroeg en rariteitenkabinet. Een miniatuurpodium gevuld met muzikanten en uiteraard een eigenzinnige barman. Dit voorjaar steekt de kroeg weer van wal!  De kopstootbar is op drift en spoelt regelmatig in dorp of stad in Flevoland aan. En nodigt vervolgens markante inwoners uit om als stamgast in de bar plaats ... Radio Kopstoot gaat weer op tour!

Cultuurmakersdag 2024: save the date!

Na een succesvolle eerste editie van de Cultuurmakersdag in 2023 is de tweede editie op komst. In 2024 vindt de Cultuurmakersdag plaats op 14 november in Theater 't Voorhuys, Emmeloord. Op dit speciale evenement komt het hele culturele veld van Flevoland bijeen: professionele makers, jonge talenten, culturele instellingen, ambitieuze amateurs, beleidsmakers, fondsenverstrekkers en meer! Het ... Cultuurmakersdag 2024: save the date!